Kertépítés

Talajmunkák

A kertépítés mindig a tereprendezéssel kezdődik, mellyel ki tudjuk alakítani a kertben a pontos talajszinteken, szintkülönbségeket, általában elég a meglévő talaj felújítása, talaj átmozgatása. Amennyiben ez nem elég, a talaj minőségétől függően talajcserét végzünk, illetve termőfölddel pótoljuk a szintkülönbségeket.

Sziklakertek, térburkolás, támfalak

 

  • Sziklakertek: sziklakertek

    kialakítását is vállaljuk, mellyel plusz természetes hatást tudunk varázsolni a kertbe. A sziklakertek úgy kerülnek kialakításra, hogy az év minden részében díszítsen. Így kerülnek beültetésre a sziklakertbe évelő dísznövények, illetve örökzöld dísznövények. Fontos, hogy a sziklakert mindig azonos típusú kövekkel készüljön, a minél természetesebb hatás elérése céljából.

  • Térburkolás: a térburkolat elengedhetetlen része a szép kertnek, mellyel kialakítjuk a kertben a gyalogutakat, igény szerint gépkocsi beállót. A térburkolat anyaga függ az ügyfél elképzeléseitől és igényeitől. A térburkolat lehet szilárd, vagy szegéllyel elválasztott murvás, gyöngykavicsos, stb.
  • Támfalak: sokszor a terepviszonyoknak köszönhetően elengedhetetlen a támfalak kialakítása, hogy a kertben lévő szintkülönbségeket át tudjuk hidalni. A legelterjedtebb támfal-kialakítási technika szárazon rakott terméskő, illetve fa oszlopok alkalmazása.

Kerti tavak

A kerti tó meghitt, csöndes, bensőséges hangulatot áraszt. Szinte minden kertben alkalmazható, bővíti a teret, életet ad a környezetnek, megnyugtat. Élővilágát kedvünkre alakíthatjuk vízi növényekkel és díszhalakkal.

Növények

A növények fő alkotóelemei a szép kertnek. Növények beültetését az ügyfél által támasztott igények alapján ültetjük be, segítséget nyújtva, hogy a kert a későbbiekben ne váljon túlzsúfolt dzsungellé, hanem az esztétikai határokon belül a megnyugvás és pihenés szigetévé váljon.

Füvesítés

Vállaljuk hagyományos fűmagvetéssel történő zöldfelület kialakítását, szem előtt tartva a fűmag kiválasztásánál a kert igénybevételének sajátosságait.

Hidrovetés

Kicsit költségesebb, mint a hagyományos fűmagvetés, de kelési arányát tekintve sokkal eredményesebb, kevesebb esély van a mag kiszáradására, összemosódására, illetve a szél által okozott magelszóródásra.

Gyepszőnyegezés

A legköltségesebb füvesítési technológia, de egyben a legeredményesebb is. A telepítéstől számítva 2-3 héten belül igénybe vehető, és egy, másfél évnyi gondozást spórolhatunk meg vele. Ajánljuk főként olyan kertekben, ahol a gyors zöldfelület elérésére szükség van.1